Noderīgi padomi

Labākie ziemas prieki, kas Jums šogad jāizbauda

Slidas visai ģimenei plašā izvēlē
04 01 2021
virietis slepo ziemas meza

Kurš gan nav dzirdējis nostāstus par “īstajām” ziemām, kādas piedzīvotas pirms 20, 30 un 40 gadiem! Tad, kad sniega kupenas bijušas līdz viduklim dziļas, kad sals bijis -35oC grādi un pāri Daugavai mierīgi gājuši pa ledu, jo tas bijis tik biezs, ka pat gribēdams nevarētu ielūzt. 

Un vai ir kaut viens cilvēks, kurš no savu vecvecāku stāstiem vai, lasot Poruka “Kauju pie Knipskas”, nav vizualizējis to lielo pikošanos un sniega cietokšņu celšanu, domādams – “Cik forši būtu, ja šādi ziemas prieki būtu iespējami arī mūsdienās…”? Hei, nenokariet degunu! To var! Un tie nav vienīgie ziemas prieki, ko iespējams baudīt mūsdienu ziemās! 

ziemas pastaigas

Kas ir foršākās ziemas izklaides, ko Jums šogad noteikti jāizbauda? Uzzini 220.lv ekspertu sagatavotā raksta turpinājumā!

Mūsu hokejisti noteikti piekristu

Kas ir Latvijas nacionālais sporta veids? Protams, hokejs! No arēnas līdz piemājas dīķim, no pieaugušajiem līdz bērniem – hokeja spēlēšanu iecienījuši visu vecumu vīrieši un arī daļa sieviešu. Un kāpēc gan ne – hokejs nodrošina:

  • fiziskās aktivitātes labas veselības uzturēšanai;
  • iespēju pavadīt laiku svaigā gaisā;
  • daudz pozitīvu emociju, smieklu, jautrības un azarta;
  • patīkami pavadītu laiku kopā ar draugiem un ģimeni.

Viss, kas Jums vajadzīgs, lai spēlētu hokeju uz piemājas dīķa, ir hokeja ripa, nūja un slidas.


Tiesa, jāteic, ka joprojām trūkst vienprātības, kad runa ir par slidu izmēra izvēli. Mēs, 220.lv eksperti, atgādinām – labāk, lai slidas ir mazliet brīvākas, nekā spiež – izvēlieties hokeja slidas, kas ir par vienu izmēru lielākas nekā Jūsu pēda! 


Tad, kad dosieties slidot, ievelciet slidzābakā vilnas zeķi! 

Šāda kombinācija pasargās pēdu no asinsrites nospiešanas un salšanas, lai ziemas prieki neradītu veselības problēmas. Protams, atcerieties arī par atbilstošu apģērbu, lai šie ziemas prieki nebeigtos ar saaukstēšanos, un obligāti uzvelciet cepuri, lai neapsaldētu ausis vai galvu.

hokeja spele ziema ara

Grācija un daile uz ledus – katrs to izprot citādi

Kādas ir Jūsu asociācijas ar šiem vārdiem? Lielākajai daļai sieviešu prātā nāktu daiļslidošana. Iedomājieties skatu – ir skaisti sasnidzis sniegs, uz dīķa izveidojies kārtīgs, gluds, mirdzošs ledus, un Jūs uz šī ledus saulainā, patīkami siltā dienā bez vēja griežat skaistas piruetes. Vai nav forši? Tad bez daiļslidošanas slidām Jums neiztikt!


Tomēr ir daļa, kas ar “grāciju un daili uz ledus” saprot ko citu – tie ir kaislīgie zemledus makšķernieki, kuriem īstie ziemas prieki sākas tad, kad urbis tikko izveidojis caurumu ledū. Lieki piebilst, kāda ir viņu sajūsma, kad pirmajās trīs minūtēs, kopš āķis ielaists āliņģī, jau ir pieķērusies kāda makana vimba, stinte vai brašs asaris. 

zemledus makskeresana

Lai lielo lomu un visu nepieciešamo aprīkojumu ērti aizgādātu mājup, lieti noder stumjamās ragavas, ko var iegādāties mūsu internetveikalā. Bet tās nav vienīgās ragavas, kas pie mums pieejamas!

Klasiski un mūžam aktuāli ziemas prieki uz kalna bērniem

Vai bērnība maz ir iedomājama bez ragavām ziemā? Kas gan var būt jaukāks par bērnu smiekliem, priecīgām klaigām un sajūsmas saucieniem, traucoties no kalna ar:


Un viss kļūst vēl interesantāk, kad šādi ziemas prieki aizrauj arī vecākus – tie, kas sākumā laižas no kalna pienākuma dēļ, lai pasargātu mazo no traumām, pēc dažiem braucieniem to dara jau ar lielu prieku un aizrautību, jo ir taču tik feini atgriezties bērnībā!

brauksana ar ragavam no kalna ziema

“Nopietnie” ziemas prieki nopietnajiem pieaugušajiem

Ja Jūsi tomēr nespēj aizraut tik “nenopietna” izklaide kā traukšanās no kalna ar ragaviņām, neskumstiet – slēpes un snovbords jau deg nepacietībā sagādāt Jums adrenalīna, ātruma un piedzīvojumu garšas pilnus mirkļus uz kalna! Ja nekad neesat nodarbojies ar slalomu vai snovošanu, neuztraucieties – teju uz katra kalna ir slēpošanas un snovošanas instruktori, kas ar lielāko prieku palīdzēs Jums apgūt šos sporta veidus. Varbūt tieši snovborda dēlis būs tas kaut kas jauns, ko izmēģināt šajā gadā.

kalnu sleposana

Bet ko darīt tad, ja no kalniem ir bail, bet gribas slēpot? Izvēlieties kvalitatīvas distanču slēpes un dodieties uz slēpošanas trasi vai izveidojiet pats savu pa tuvējo pļavu un mežmalu.

distancu sleposana

Kā pareizi izvēlēties piemērotas slēpes?

Senais uzskats, ka distanču slēpēm jābūt tik garām, lai gali aizsniegtu uz augšu izstieptas rokas pirkstu galus, ir pareizs. Bet, lai slēpju garums būtu ērts un nebūtu problēmu manevrēt uz kalna, kalnu slēpēm jābūt garumā līdz apmēram degunam. Tomēr arī šis nav viennozīmīgs noteikums – viss atkarīgs no tā, kādi ziemas prieki uz kalna vai līdzenas zemes Jums ir padomā.

Kalnu slēpes


Distanču slēpes


Lai pārvietošanās sagādā vairāk prieka

Kā panākt, lai ziemas prieki un Jūsu bērna sajūsma nebeigtos arī tad, kad laiks doties prom no kalna? Pavisam vienkārši – nopērciet viņam sniega skūteri! Tas ir parastā skrejriteņa ziemas variants ar slēpītēm. Kur tādu dabūt? Ieskatieties mūsu interneta veikala sadaļā “Ziemas sports” – tur Jūs atradīsiet ne tikai visdažādāko krāsu sniega skūterus un ragavas, bet arī nepieciešamo aprīkojumu hokejam, slidošanai un slēpošanai, kalnu slēpošanas inventāru, lai ziemas prieki šogad ir viens no galvenajiem aukstā gadalaika piedzīvojumiem kopā ar ģimeni, draugiem vai mīļoto!

Pircējiem patika šis ieraksts

5/5
1 Pircēja vērtējums

Kā jūs novērtējat šo ierakstu?